30 Nisan 2013 Salı

Acı Kaybımız: Haluk Gül

Ecz. Saldıray Baydemir'in dayısı , benim okul arkadaşım , Erzincan Lisesi eski mezunlarından Haluk Gül yakın zamanda aramızdan ayrıldı. Cenazesi 29 Nisan 2013 Pazartesi günü toprağa verilen değerli arkadaşımıza Allah'tan rahmet , yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.

16 Nisan 2013 Salı

Mesude Çağatay Ergin: Tiyatro Açılışı


Değerli arkadaşlarım;

23 Nisan salı günü ,1950-1951 yılları arasında coğrafya öğretmenliğimizi 
yapan Sayın Mesude Çagatay Ergin'in Yalova'da tiyatro salonunun açılışı gerçekleşecektir. 
Sizleri bu önemli olayda yanımızda görmeyi umuyor ve açılışa bekliyoruz.

En geç saat 11-12 gibi buluşalım .

Adres: Yalova mühendislik okulu arkası.

RIFAT ÇALIŞKAN VE BİSİKLET

Rıfat Çalışkan Türk sporunun önemli isimlerinden biridir. Bisiklet sporu alanında çok çok önemli başarılara imza atmıştır.  TUR organizatörleri her yıl bir tırmanış etabını 1972 Münih Olimpiyatlarında yarışan, bir yıl sonra Balkan Şampiyonluğuna ulaşan Türkiye'de bisiklet sporuna damgasını vurmuş Rıfat Çalışkan'a ithaf ediyor. Bu yıl ise, TUR'un gözde etabı diğer bir değiş ile kraliçe etabı Elmalı parkurunda 76.km'deki birinci zorluk kategorisindeki Saksaganbeli tırmanışı Rıfat Çalışkan anısına geçilecek. 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu sene 21-28 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Tüm dostlara önerim, bu önemli organizasyonu takip etmeleridir. Organizasyona katılarak değerli arkadaşımız Rıfat'ı ve başarılarını da bir kez daha hatırlayalım diyorum...  



Aşağıdaki 3 yazıda cumhurbaşkanlığı bisiklet turuyla Rıfat Çalışkan'la ilgili  bazı bilgiler bulacaksınız.


RIFAT ÇALIŞKAN VE 47. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU/ 2011

250 kez milli formayı giyen ve 2009 yılında hayatını kaybeden Rıfat Çalışkan adına, 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Denizli–Fethiye etabında Yokuş Primi ödülü verildi. Son olarak 1972 yılında Münih
Olimpiyatlarında yarışan Çalışkan adına düzenlenen Yokuş Primi ödülünü, Alexander Efimkin almaya hak kazandı ve kırmızı mayonun sahibi oldu. Alexander Efimkin’in mayosunu Rıfat Çalışkan’ın eşi Türkün
Çalışkan ve kızı Özge Çalışkan verdi. 


KAYNAK: Presidentiel Cycling Tour Of Turkey Newspaper-29.04.2011

48. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU/ 2012


ARABANIN YANINDAKİ BİSİKLETÇİ RIFAT ÇALIŞKAN.
DEĞERLİ BİSİKLETÇİ POSTERİYLE TURDAKİ TÜM  BİSİKLETÇİLERE İLHAM VERMEKTEYDİ.... 


GEÇEN SENE YİNE DAĞLAR TAŞLAR İNSAN DOLUYDU 48. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURUNDA.. RIFAT ÇALIŞKANIN EŞİ TÜRKÜN ÇALIŞKAN VE ÖZGE ÇALIŞKAN DA  ORADALARDI.







49. CUMHUR BAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU /21-28 Nisan 2013



MUSTAFA SAYAR TÜRKİYE'DE YENİ NESİL BİSİKLETÇİLERİN BAŞINI ÇEKİYOR

(BU YIL Kİ ORGANİZASYON, RIFAT ÇALIŞKAN VE YENİ NESİL BİSİKLETÇİLERİMİZLE İLGİLİ BİR YAZI)


Bisiklet Türkiye için yeni bir spor değil. TUR organizatörleri her yıl bir tırmanış etabını 1972 Münih Olimpiyatlarında yarışan, bir yıl sonra Balkan Şampiyonluğuna ulaşan Türkiye'de bisiklet sporuna damgasını vurmuş Rıfat Çalışkan'a ithaf ediyor. Bu yıl ise, TUR'un gözde etabı diğer bir değiş ile kraliçe etabı Elmalı parkurunda 76.km'deki birinci zorluk kategorisindeki Saksaganbeli tırmanışı Rıfat Çalışkan anısına geçilecek.
Rekabetin oldukça yüksek olduğu Dünya bisikleti ve Avrupa Turlarında Türkiye'de yeni nesil bisikletçilerin yükselişi, Ahmet Akdilek, Mirac Kal ve Kemal Kuçukbay'dan 3 Türk sporcunun Londra Olmpiyatlarına katılma hakkı elde etmesiyle öne çıkmıştı.
Türk takımı için de 2013 sezonu iyi başladı. Torku Seker Spor son olarak Kuzey Afrika'da öne çıkan bir performansa imza attı. İki yıl önce Pist Bisikleti Omnium disiplininde Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan 20 yaşındaki genç sporcuları Ahmet Örken, Tour of Morocco (Fas Turu) yarışması 6.etabında tek başına yaptığı atak ile etap zaferine imza atmıştı.
Bir diğer güçlü isim ise TUR 2013 2.etabında 22 Nisan'da 25.doğum gününü kutlamaya hazırlanan Mustafa Sayar. İlk etabı kazandığı Tour of Blida ve Tour of Algeria (Cezayir Turu)'da genel klasman liderinin hemen arkasında ikinci sırada yer almıştı.
Sayar, " Yarışma seviyesinin bu denli üst düzeyde olduğu bir mücadelede kazandığım ilk uluslararası zafer. Uzun antrenman kampları ve şikayet edeceğim bir sakatlık olmaksızın 2013 sezonuna motivasyon olarak daha iyi başladım. Cezayir'de elde ettiğim başarımı büyük ölçüde takım arkadaşlarıma borçluyum, bana gerçekten çok yardım ettiler" yorumunda bulundu.
Konyalı sporcu Almanya'nın Stefan Schumacher ya da İspanya'nın Constantino Zaballa gibi kariyerinde bir çok Fransa Turu tecrübesi bulunan tecrübeli isimlerini geride bırakmayı başardı. " İyi bir tırmanışçı olduğumu düşünüyorum. Parkur güçlü olduğum bu özelliğim ile örtüştüğünde genel klasman için yarışabilirim" sözlerine yer verdi.
TUR'a 4 kez katılan ve en iyi performansına 2010 yılında 11.sırada yer aldığı Antalya etabında ulaşan Sayar, Cumhurbaşknalığı Türkiye Bisiklet Turu'nda kendisinden beklentinin yüksek olduğunu biliyor.
"Hedefim takımın başarısı için çalışmak. Sürprizlere açık bir yarış ve hedefimiz ilk üçe sporcu sokabilmek. Favori etabım Elmalı etabı. Uzun vadeli hedefim, uluslararası düzeyde kendimi göstermek ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu şampiyon isimlere karşı yarışmak için bize bulunmaz bir fırsat sunuyor. Bu yarış gelecek nesil genç sporcular için gerçek bir ilham kaynağı. Ülkemizde bisiklet sporunun gelişimi dikkat çekici ve spora yapılan ve giderek artan yatırımları haksız çıkarmamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu çabanın ve takımın bir parçası olduğum için gururluyum"
TUR 2013'ün tek Kıta Takım, Torku Seker Spor sezon başında gelen başarılarla mücadeleye hazır olduğunun sinyallerini veriyor.