10 Ağustos 2011 Çarşamba

Müzemizin Açılışı



Sevgili Arkadaşlarım;


Bildiğiniz gibi lisemiz, Erzincan Depremi öncesi "Erzincan Ortaokulu" olarak faaliyet göstermekteydi. O zamanlardan 80'li yıllara kadar lisemizle ilgili elimize geçen tüm dokümanları ve eşyaları derleyerek, lisemizin içerisinde bir müze yaratmaya çalıştık. Böylece eski günlerimizi tarihimizi anılarımızı canlandırmak ve bir nebze de olsa lisemizde öğrenim görmekte olan bugünün öğrencilerine bu anılarımızı aktarmak istedik.


Bu müze fikri yıllardır aklımda olan bir konuydu. Ancak gerçekleştirmek zaman aldı. Okulumuz yetkilileriyle görüşerek bu fikrimi onlara da açtım. Okul müdürümüz ve müdür baş muavinimiz bize bir oda ayırarak, gerekli mekanı sağladılar. Müzemiz için her türlü katkıyı sağlayan arkadaşlarım Kerim Özcanlı, Saldıray Baydemir ve Ercan Yılmaz'la bu çalışmamız esnasında her an beraberdik. Ayrıca müzenin düzenlenmesinde Yücel Özaslan, Metin Tombul ve Adnan Karakelle'nin katkıları çok büyüktür.


Yolunuz Erzincan'a düşerse veya zaten oradaysanız, okulu ve tarihimize açılan bu odayı ziyaret etmenizi öneririm. Eski mezun arkadaşlarımla uygun bir tarihte lisemizi gezip, zamanda bir yolculuk daha yapmayı umuyorum.



En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...









Hiç yorum yok: