18 Eylül 2011 Pazar

Erzincan Lisesi Müzesinin Açılışı

Sevgili Arkadaslar,

14 Eylül 2011 Çarşamba günü saat 14.00'da lisemiz müzesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Burada, okulun tarihi sergilenmektedir. Radyosu, müzik aletleri, eski yıllıklar,kupalar, onemli gunlere ait eski gazete sayfaları, okulun zili, fizik laboratuvarinin araç ve gereçlerine kadar birçok eşya, hatıralarımızı canlandırmak için biraraya getirilmiştir. Yıllıklardan birinin tozlu sayfaları arasında ünlü iş adamlarımızın resimlerine dahi rastlanmıştır.

1949-1953 yılları arasında lisemizde öğretmenlik yapmış olan Tahir Alangu'da bizim calışmamıza benzer sekilde seneler önce Galatasaray Lisesinin Muzesiyle ilgili çalısmalarda gorev almıştır. Bizde bu hocamız gibi, kendi lisemizde gecmise açılan bir kapı yaratmak istedik ve bu müzeyi oluşturduk.

Müzenin açılışını sevgili dostlarımızla ve basın mensuplarıyla gerçekleştirdik. Bu güzel açılıştan basında, yerel gazetelerde de söz edilmiştir.
Lisemize küçükte olsa bu sekilde katkıda bulunabilmek beni ve arkadaslarımı çok mutlu etmiştir. Ne kadar iyi bir kurumda egitim aldığımızı bir kez daha hatırlamamıza olanak sağlamıştır.

Hiç yorum yok: